Üniversitemizde Kalite Yönetim Sistemi Çerçevesinde “Kurumsal İletişim” Konferansı Verildi

Üniversitemizde Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde “Kurumsal İletişim” temalı konferans verildi.

Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü organizasyonu ile gerçekleştirilen konferans, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Âdem Başıbüyük, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sabah ve öğlenden sonra iki oturum şeklinde verilen konferans, İbn Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Bozkurt tarafından verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, Üniversitemizde Kalite Koordinatörlüğü’nün 2021 yılında kurulduğunu ve aktif hale getirildiğini söyledi. Kalite Koordinatörlüğü kurulduktan kısa bir süre sonra Üniversitemizin tüm birimlerinde  toplam 25 tane kalite ile ilgili toplantı düzenlendiğini belirten Rektör Levent, günümüzde her alanda önemi gittikçe artan iletişim konusunda düzenlenen bu konferansın Üniversitemiz kalite çalışmaları açısından çok önemli olduğunu söyledi. Rektör Levent sözlerini, bu konferans için türlü zorluklara rağmen buraya gelen Prof. Dr. İzzet Bozkurt’a teşekkür ederek tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından biyografisi okunarak kürsüye davet edilen Prof. Dr. İzzet Bozkurt, sözlerine biyografisinde akademik tecrübelerine ağırlıklı verilmesine karşın özel sektörde de çok fazla tecrübesi olduğunu belirterek başladı. İletişimin uygulamalı bir alan olduğu için sadece akademik veya sektörel bağlamda ele alınmasının eksiklik oluşturacağını vurgulayan Bozkurt, sunumuna insanlığın geçirdiği evreler ve yaşam şartları bağlamında iletişim olgusuna olan ihtiyaçtaki yaşanan büyük değişimi resmederek başladı. Daha sonra iletişimin tanımı, gerekliliği ve türleri hakkında bilgiler veren Bozkurt, kişilerarası iletişimin önemine vurgu yaptı.

Eskiden özel kuruluşlarda iletişim departmanının küçük bir bölüm olduğuna dikkat çeken Bozkurt, şimdilerde ise kuruluşların en önemli departmanını iletişim ve pazarlamanın oluşturduğunu söyledi. Bu durumun ortaya çıkmasında yaşadığımız dijital çağda işletmelerin artık fabrika, sermaye ve yerden ziyade sanal alemde anlam odaklı çalışarak yüksek kazançlar elde ettiği ve hatta siyaseti bile yönlendirdiğine dikkat çeken Bozkurt, günümüzde güçlü iletişimin kişisel ve kurumsal açıdan olmazsa olmaz bir olguya dönüştüğünü vurguladı.

İletişimin tanımı, temel iletişim süreci, neden iletişim ihtiyacı olduğu, iletişim türleri, dinleme türleri, sözlü/sözsüz iletişim ve kurumsal iletişim konularında gündelik hayattan örneklerle dinleyicilere bilgiler veren Bozkurt, özellikle öğrenciler ağırlıklı olmak üzere dinleyicilerden canlı denekler seçerek yaptığı uygulamalarla konuları iyice somutlayarak katılımcıları aydınlattı.

Konferansın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, Prof. Dr. İzzet Bozkurt’a hediye takdim etti. Konferans hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.