Üniversitemiz Atletizm Takımı “Atletizm Genç Sporfest Türkiye Şampiyonası”nda Önemli Başarılara İmza Attı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu “Atletizm Genç Sporfest Türkiye Şampiyonası” 19-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında İzmir ilinde gerçekleştirildi.

Şampiyonaya, üniversitemiz erkek takımını temsilen 4 öğrenci katıldı ve oldukça az sayıda olunmasına rağmen önemli başarılar elde edildi.

Üniversite Atletizm Branş Sorumlusu Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Sibel Tetik Dündar’ın, takımın Antrenörlü ve İdareciliğini üstlendiği müsabakalarda toplam 19 branşta, 31 takım ve 249 sporcu mücadele etti. Üniversitemiz sporcuları ise 7 branşta mücadele ederek müsabakalarda önemli bir başarı gösterdi.

Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencilerinden Abdullah Özdemir, 800m ve 1.500m branşlarında Türkiye 2.si olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Şakir Yeşil, 200m ve 400m branşlarında seri 1.liğini elde etti. Bilal Düzenli, Uzun Atlama branşında ferdi kategori 3.lüğünü elde etti. 4x400m Bayrak yarışında ise Bilal Düzenli, Şakir Yeşil, Ahmet Selim Akan, Abdullah Özdemir’ den oluşan takımımız, en iyiler serisinde yarışmaya layık görüldü. Bayrak yarışı sonucu, toplamda 4.lük elde eden takımımız; profesyonel, tecrübeli ve önemli görülen üniversitelerin önüne geçerek, azınlıkta bir takım ile bugüne kadar ulaşılmamış bir dereceye sahip oldu.

Eğitim  Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şat,  müsabakada dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, başarı dileklerinde bulundular.