Rektörmüz Prof. Dr. Akın Levent YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısına Katıldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen toplantıya Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Sayın Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulu Üyeleri, ilgili bakanlar,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve beraberinde projede yer alan diğer üniversitelerin rektörleri, bölüm başkanları ve proje koordinatörleri katıldı.

Toplantı, 2006 yılından sonra kurulan genç üniversitelerin, belirlenen alanlarda insan gücü ve araştırma alt yapısı bakımından daha kıdemli üniversiteler tarafından desteklenmesini içeren “YÖK Anadolu Projesi” tanıtım filminin izlenmesiyle başlandı.

Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan YÖK Anadolu Projesi’nin tanıtımı yapıldığı toplantıda açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “YÖK’ün uygulamaya koyacağı bir projenin müjdesini vermek istiyorum. YÖK Akademik Kariyer Liyakat projesidir. Doktoralı insan kaynağının daha şeffaf bir şekilde istihdamına imkân sağlamaktır. Türk veya yabancı uyruklu doktorasını tamamlamış tüm akademisyen adaylarımız ile, öğretim üyesi arayan üniversitelerimiz bu platformda bir araya geleceğiz. Önümüzdeki haftadan itibaren uygulamaya geçiriyoruz. Dünyanın önde gelen üniversitelerin saygın hocalarının uzaktan eğitim yoluyla ülkemizde ders vermesine imkân sağlanmasıdır ” dedi.

YÖK Anadolu projesinde 15 genç üniversitenin kıdemli 12 üniversitenin insan kaynağı ve altyapısından faydalanmasını hedeflemektedir.  15 genç üniversitemizin 63 bölümündeki öğrenciler bazı dersleri, bu 12 üniversitenin akademik personelinden alabilecektir.

Eğitimdeki kaliteyi artırmak ve mezun niteliğini yükseltmeyi amaç edinen bu projede Üniversitemiz de  “Genç Üniversite” olarak tıp, eczacılık, bilgisayar mühendisliği, Diş Hekimliği, uçak bakımı ve donanımı alanlarında Hacettepe Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi ile eşleştirildi. Böylece üniversitemizin bu alanlarında eğitim gören öğrencilerimiz, eşleştirildikleri kıdemli üniversitelerden ders alabilecekler.

YÖK tarafından hazırlanan “YÖK Anadolu Projesi” nin detaylı anlatıldığı kitapçığa buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.