Prof. Dr. Mustafa Alıcı Medya Kanallarına “İsrail’in Kudüs Üzerindeki Emelleri ve İslam’ın Kudüs’e Bakışı” Konusunda Bilgilendirme Konuşması Yaptı

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Alıcı, çeşitli medya kanalarına “İsrail’in Kudüs Üzerindeki Emelleri ve İslam’ın Kudüs’e Bakışı” konusunda bilgilendirme konuşması yaptı.

Ülke TV, Tvnet, Akit TV, Diyanet TV ve Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün YouTube kanalına konuşmalar yapan Alıcı, Kudüs konusundaki Yahudi emellerini dinler tarihi perspektifiyle ele aldı. Konuşmasında; Kudüs’ün tarih boyunca tekelci, soyutlayıcı ve tahripkâr güçler tarafından tehdit edilip yıkıldığını ve Yahudilerin ise Siyonist ideolojilerine hizmet etmek üzere Kudüs’ü dünyanın merkezi yapmak istedikleri, yeryüzü krallığı sevdası ve emelinde olduklarını vurgulayan Alıcı, Evanjelik Hristiyanların ise İsa Mesih’in gelip Göksel Kudüs’ü kuracakları bir ütopya peşinde olduklarını belirtti. Bütün bu emellere karşın, Kur’an-ı Kerim’de Kudüs’ün Salih kullarına miras olacağını vaat eden Allah’ın bu vaadinin Hz. Ömer, Selahattin Eyyubi ve son olarak Osmanlı ecdadımız eliyle geçekleştiğini anlatan Alıcı, tarih boyunca hiçbir dönem Kudüs’e tam olarak hâkim olamayan Yahudilerin ve Hristiyanların aksine, asırlar boyunca ecdadımızın Allah’ın bu vaadini gerçekleştirmiş olduğunu söyledi. Alıcı son olarak, Osmanlının bu vaadi gerçekleştirmesindeki temel sırrın, düşmanlarına karşı uyanık, güçlü olması ve her inancın mukaddesatına saygılı olmasında yattığını belirterek konuşmasını tamamladı.