EBYU “Kütüphane ve Okuma Salonu” ile “Öğretmen Sibel Çakır Anaokulu ve Kreşi”’nin Açılışı Yapıldı

Üniversitemiz Yalnızbağ Yerleşkesinde Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kütüphane ve Okuma Salonu ile Öğretmen Sibel Çakır Anaokulu ve Kreşi’nin açılışı gerçekleşti.

Üniversitemiz Kütüphane ve Okuma Salonu’nunda başlayan açılış törenine, Son Başbakan, Sayın Binali Yıldırım, Hanımefendi Semiha Yıldırım, Vali Mehmet Makas, Hanımefendi Elif Makas, 3.Ordu Komutanı  Korgeneral Şeref Öngay, Erzincan Milletvekilleri Burhan Çakır ve Süleyman Karaman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Hanımefendi Filiz Levent, Üniversitemiz üst yönetimi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi mütevelli heyeti, kamu ve kuruluş müdürleri, dekanlar, müdürler, akademik personel ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreni protokol konuşmaları ile devam etti. İlk olarak konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent “Üniversitelerin ve tüm eğitim kurumlarını en büyük hazinelerinden birinin kütüphaneler olduğunu belirterek:” kitap, bilgi dostudur. Bizi hiç gitmediğimiz, görmediğimiz yerlere götüren kitaplar bizlere hayal bile edemediğimiz dünyaların kapılarını açar. Kitap bilgidir; kitap erdemli olmanın en önemli yardımcısıdır.” dedi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin yapmış olduğu çalışmalar ve başarılardan da söz eden Rektör Levent, Kütüphane ve Sibel Çakır Anaokulu’nun  yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Vali Mehmet Makas, “Kendine özgü mimarisi ile okuma salonları olan güzel bir kütüphaneyi açıyoruz. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi nitelikli, donanımlı ve deneyimli kadrosuyla Erzincan ve ülkemiz ve hatta insanlık için bir marka haline gelmiştir. Temennimiz odur ki bu eğitim yuvamızda milli ve manevi değerlerine bağlı, atasını ecdadını tanıya ve medeniyetimizi yükselterek bir ayağı dünyaya uzanan nesiller yetişir.” dedi.

Son olarak konuşma yapan son Başbakan Sayın Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin bugün emsalleri arasında farklılığını ortaya koyduğunu dile getirerek bu konuda emeği geçen başta Rektörümüze, akademik kadro ve bilim adamlarını teşekkürlerini sundu. Anadolu da Bir Dünya Üniversitesi yolunda adım adım gittiğini belirten Sayın Yıldırım: “Bugün Türkiye Üniversiteler arasında standartları yüksek olan bir kütüphanenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Kütüphaneler bilgi merkezleri irfan yuvarlıdır. Geleceğin inşasına vesile olur. Kütüphanelerimiz ve üniversitelerimizin  amacı da asırları hedefleyen öğrencileri yetiştirmektedir.” dedi.

Protokol konuşmaları ve açılış töreninin ardından Sayın Binali Yıldırım ve Erzincan Protokolü, kütüphane ve okuma salonunu gezdi. Daha sonra  Üniversitemiz yerleşke içerisinde yaptırılan Öğretmen Sibel Çakır Anaokulu ve Kreşi  hizmete sokuldu. Düzenlenen törende hayırsever iş adamı Yavuz Çakır, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Sayın Binali Yıldırım konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Sayın Yıldırım, öğrencilere tabletler takdim etti.  Anaokulunu gezen  Sayın Binali Yıldırım, minik öğrencilerle biraraya gelerek onlara sohbet etti.

Rektörlük binasının da gezimi ile  açılış töreni sona erdi. Törenin ardından Son Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi Vakfı yönetim kurulu toplantısı yapıldı.