“12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Ekinlikleri” Başladı

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından hemşirelik haftası nedeniyle “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Ekinlikleri” düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Ekinlikleri” açılış programı ile başladı. Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Uzuner Yurt öncülüğünde hemşirelik bölümü yaratıcı drama dersi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Maske Mesafe ve Drama” gösterisi  ve Hemşire Büşra Ayko’nun yan flüt dinletisi ile başlayan etkinlik, açılış konuşmalarıyla devam etti.

Açılışta Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Elif Sultan Şaşmaz EBYÜ Mengücek Gazi  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Covid-19 YBÜ Hemşiresi Yusuf Çalışkan,  Mengücek Gazi  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nurcan Keçeci, Üniversitemiz  Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi  Serap Sökmen, Mengücek Gazi  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Orhan Çimen, Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik,  Üniversitemiz  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirdiler.

Açılış Konuşmasında  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer, hemşirelik haftasını 2020 yılında olduğu gibi bu yılda pandemi dönemine  gölgesinde yaşandığını belirterek : “Kovit 19 pandemisi hemşirelerin görünenin  çok ötesi olduğunu  ve hemşireliğin sağlık bakım sistemindeki rolünün  önemini bir kez daha göstermiştir. Tüm dünyada hemşirelik mesleğinin vazgeçilmezliği ve nitelikli eğitimin gerekliliği anlaşılmıştır” dedi . Özer, Dünyada yaşanan değişimlerle birlikte artan sorumluluklarda hemşire liderlere ve eğitimcilere önemli roller düştüğünü, birlikte mesleğin her üyesinin sorumlulukları bulunduğunu sözlerine ekledi. Özer, konuşmasını pandemi ile mücadelede en ön safta yer alan sağlık ordusunun meslektaşlarına ve tüm sağlık çalışanlarına  minnettarlığını ifade ederek tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent, hemşirelerin sağlık çalışanların başında geldiğini ifade ederek pandemi sürecinde de göstermiş oldukları başarıları saygı ile takip ettiklerini dile getirdi. Dünyada pandemi sürecinde ülkelerin sağlık sistemlerinin test edildiğini belirten Rektör Levent, ülkemizin bu konuda büyük bir başarı gösterdiğini ve bunların başında değerli hemşirelerimizin de büyük payı olduğunu sözlerine ekledi. Sağlık Bakanlığının sağlık çalışanlarının özlük hakları konusunda çalışmalar yaptığının da müjdesini veren Rektör  Levent, tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini sundu. Son olarak  Rektör Prof. Dr. Akın Levent  konuşmasını, hemşireler gününü ve tüm hemşire anne ve anne adayların anneler gününü kutlayarak tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından TÜSEB Koordinatörü ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamdiye Hemşirelik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Doğan Merih  “Hemşirelikte İnavasyon” dersi kapsamında inovatif ürün yarışması ödül belgelerinin takdimini gerçekleştirdi. Şiir ve ney dinletisinin ardından etkinlik webinarlala devam etti.

Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sağlık Albayı F. Sevgi Hatipoğlu “Dünden Bugüne Hemşirelikte Öncü Ses: Geleceğe Notlar”; THD Genel Başkan Yardımcısı ve Gazi Üniversitesin Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Bulut ise “Türk Hemşireliğinin Öncü Sesi (THD) ve Covid 19” adlı online konferans verdi.

12-18 mayıs hemşirelik haftası etkinlikleri münasebetiyle düzenlenen program, 18 Mayıs’a kadar devam edecek.