Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Üniversitemize Teşrif Etti

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Erzincan’a geldi. Erzincan’da ilk önce Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ile birlikte Erzincan Valisi Sayın Mehmet Makas’ı makamında ziyaret eden Başkan Özvar, ardından Üniversitemizde düzenlenen “Bir Osmanlı Alimi: Eğinli Ebu Sehl Numan Efendi” temalı panele katıldı. Başkan Özvar’ın Üniversitemizin tüm personeli ile bir araya geldiği panel, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Panele Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Oldukça yoğun bir ilginin olduğu panel, açılış konuşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Panelde ilk konuşmayı yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, sözlerine başta Yükseköğretim Kurulu Başkanı olmak üzere tüm katılımcılara “hoş geldiniz” diyerek başladı. Kalite güvence sistemini bütün birimlerimizde uygulamaya koyarak, yapılan çalışmalar ve performans analizleriyle Üniversitemizin kendini tanımış, gelişmeye açık yönlerini tespit etmiş, hem akademik hem de idari yapılarda atmış olduğu stratejik adımlarla eksikliklerini gidererek önemli sıçramalar yaptığını belirten Rektör Levent, yine Üniversitemiz kurumsal ve birimler bazda da akreditasyon için önemli adımlar atıldığını söyledi.

Rektör Levent, Üniversitemizin son dönemlerde sergilediği akademik performansı ile Times Higher Education World University Rankings, U.S. NEWS & World Report, SCIMAGO gibi saygın sıralamalarda başarı elde eden Üniversitemizin, son olarak Haziran ayı başında yayınlanan Asya Üniversiteleri sıralamasına da ilk defa girerek, Türkiye’den 66 üniversiteden, devlet üniversiteleri içerisinde atıf puanlamasında 10. sırada yer alarak önemli bir başarı elde ettiğini vurgulayarak, bu başarının asıl sahibi olan akademisyenlerimize teşekkür etti.

Üniversitemizin, Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında bir çok proje gerçekleştirdiğini ve gerçekleştirmeye devam ettiğini belirten Rektör Levent, yine ilimizin potansiyel önceliklerinden olan tarımsal üretim ile ilgili olarak Üniversitemizde geçtiğimiz yıl kurulmuş olan “Gıda ve Tarımsal Ürünler Araştırma Merkezi” ve bu alanda yapılan çalışmalar ve yeni kurulması için başvurusu yapılan “Deprem Teknolojileri Araştırma Enstitüsü” hakkında bilgiler verdi.

Üniversitemizin ülkemiz için hayati önem taşıyan Milli Savunma Sanayinin önemli kuruluşları (Aselsan, Baykar Savunma, Havelsan, Roketsan, Tusaş ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm ofisi) ile işbirliği protokolleri imzaladığını, ilgili sektör elemanları ve öğretim elemanlarımız arasında ortak çalışmalar başlatıldığını ve bu sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda öğrenci yetiştirilme sürecine de girdiğini belirten Rektör Levent, Eğitim-öğretim, Ar-Ge, Toplumsal Katkı ve Uluslararasılaşma gibi temel misyonumuzu en iyi şekilde geliştirmenin yanı sıra, Üniversitemizin çevreye karşı duyarlı, yeşil ve temiz kampüs, sıfır atık çalışmalarıyla “Gümüş Belgeye” de sahip olduğunu belirtti.

Daha sonra konuşma yapan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Erzincan’da ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yükseköğretim sınavında kaldırılan barajın önemli bölümlerin sıralamasını etkilemediğini, yani kalitesini düşürmediğini vurguladı.  Başkan Özvar, bu çalışmayla diğer bölümlerde boş kalan kontenjanlara öğrencilerin daha kolay yerleşmesini amaçladıklarını söyleyerek, gelecekte yükseköğretime daha fazla ihtiyaç duyulacağı için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti.

Yükseköğretim Kurulu olarak üniversiteler için yapmakta oldukları iyileştirme çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Özvar, Eğinli Ebu Sehl Numan Efendi hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, Türk tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. EBYÜ’de böyle bir panelin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özvar, son olarak Üniversitemiz tarafından açılması için başvurusu yapılan “Deprem Teknolojileri Araştırma Enstitüsü”nün açılışının Yükseköğretim Kurulunda oy birliği ile kabul edildiğinin müjdesini vererek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Prof. Dr. Abdulkadir Gül’ün moderatörlüğünde geçilen panelde, ilk olarak Doç. Dr. Kahraman Şakul, hazırladığı sunum eşliğinde çeşitli kitaplar ve kaynaklardan derlediği bilgilerle Eğinli Ebu Sehl Numan Efendi hakkında detaylı bilgiler verdi. Ardından sunum yapan Dr. Rukiye Özdemir de Eğinli Ebu Sehl Numan Efendi’nin hayatı, eserleri ve kişiliği hakkında detaylı bilgiler vererek katılımcıları bilgilendirdi.

Panel sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a plaket takdim ederken, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da paneli düzenleyen moderatör ve panelistlere teşekkür belgesi takdim etti. Panel resim çekimleriyle sona erdi.

Panelin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’i makamında ziyaret eden Başkan Özvar, daha sonra öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet ederek onların fikirlerini dinleyen Yükseköğretim Kurulu Başkanı, ardından Üniversitemiz Senato Toplantısına iştirak ederek Erzincan’daki programlarını tamamladı.