Üniversitemizde “Yaşam Merkezi” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Üniversitemizde Erzincan Valisi Mehmet Makas başkanlığında basın mensupları ile Erzincan’da temeli atılacak “Yaşam Merkezi” konusunda bilgilendirilme toplantısı yapıldı.

Üniversitemiz Senato Toplantı Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısına, Erzincan valisi Mehmet Makas,  Erzincan Milletvekillileri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Gül, Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Selma Taşkesen ve basın mensupları katıldı.

Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelinen bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Erzincan Valisi Sayın Mehmet Makas, konuşmasına Erzincan’ın ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin gelişimi adına Başta Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere, üniversite vakfı, EKEV Vakfı, Erzincanlı iş adamları ve hemşerilerimizin büyük katkısı olduğuna dikkat çekerek başladı.  Temeli atılacak olan Yaşam Merkezi’nin kuruluş süreci hakkında bilgi veren Vali Makas, 2023 yılı öncesinde Erzincan’ın 500 yataklı bir hastaneye kavuşacağının müjdesini verdi. Burada sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımız için “Yaşam Merkezi’”nin yapımı düşüncesinin ortay çıktığını belirtti. Yaşam Merkezi’nin başlıca amacının Erzincan’a hizmet olduğuna dikkat çeken Vali Makas, buradan elde edilen gelirin üniversitemiz için önemli olduğunu söyledi.

Yaşam Merkezi projesinin süreci ve hedefleri hakkında bilgilendirme yapan Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, bu projenin üniversite için büyük önem arz ettiğine dikkat çekti. Yaşam Merkezi’nin Üniversitemizde başta Bap projeleri olmak üzere eğitim ve öğrenim için önemli bir kaynak olacağını dile getiren Rektörümüz, böylece dünya üniversiteler sıralamalarında büyük başarı gösteren üniversitemizi daha da ileriye taşıyacakları inancında olduğunu belirtti. Son olarak Rektör Levent, bu projede emeği geçen Başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım beyefendi olmak üzere, Sayın Valimiz Mehmet Makas’a, Değerli Milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun’a, Çok değerli büyüğümüz Ömer Gültekin beyefendiye, EKEV Başkanı Sadık Ağca’ya, Erzincan Binali Yıldırım Üniversite Vakfı  ve EKEV’in Mütevelli heyet üyelerine teşekkürlerini iletti.

Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman da üniversitelerin şehrin gelişmesine büyük katkısı olduğuna değinerek, üniversiteye yapılacak her türlü hizmetin şehrin gelişmesine de katkısı olacağını söyledi.

Erzincan Milletvekili Sayın Burhan Çakır da toplantıda yaptığı açıklamada Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin Andolu’da Bir Dünya Üniversitesi yolunda ilerleyen bir üniversite olduğunu söyleyerek,  üniversitemizin ve şehrimizin gelişmesi adına temeli atılacak Yaşam Merkezi’nin önemine değindi.

Yaşam merkezi bilgilendirme toplantısının ardından Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Gül, Erzincan’da 9-12 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan, “ Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu” adlı program ile ilgili olarak  katılımcılara sunum yaptı.