Üniversitemizde “Türkiye’deki Darbelerin Demokrasi-Hukuk Devleti Açısından Değerlendirilmesi” Çevrimiçi Konferansı Verildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma kapsamında üniversitemiz tarafından yapılan etkinlik programının  üçüncü gününde Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Dr. Duygu Yıldız Karakoç “Türkiye’deki Darbelerin Demokrasi-Hukuk Devleti Açısından Değerlendirilmesi” adlı çevrimiçi konferans verdi.

Gerçekleşen konferansta Arş. Gör. Dr. Duygu Yıldız Karakoç, demokrasinin tanımını yaparak dünyada ve ülkemizdeki demokrasi sürecine değindi. Türkiye’de yaşanan darbelerin demokrasi ve hukuki boyutunu anlatan Karakoç, darbelerin demokrasiyi önemli ölçüde yıprattığını ve hukuki açıdan büyük bir suç teşkil ettiğine dikkat çekti. Konuşmasında 2016 yılında yaşanan darbenin demokrasi boyutunu değerlendiren Karakoç,  15 Temmuz darbe girişimin dış birimler ile bağlantılı olması, sivillere saldırılması ve milletin darbeye karşı durması ile diğer darbelerden ayırıldığını anlattı. Karakoç konuşmasında son olarak darbe sonrası uygulanan ceza yaptırımlarına değinerek, darbelerin demokrasi ve hukuki olarak hiçbir şekilde bağdaşmadığının altını çizdi.