Üniversitemizde “Türkiye Tarihinde Darbeler” Konulu Online Konferans Verildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıldönümü vesilesiyle üniversitemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi  Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Keskin tarafından  “Türkiye Tarihinde Darbeler” konulu çevrimiçi konferans verildi.

Düzenlenen konferansta Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Keskin, konuşmasında ilk olarak darbe konusuna değinerek, Türkiye’nin darbe geçmişi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Türkiye tarihinde yaşan darbe  girişim örneklerine değinen Keskin, bu süreç içerisinde yaşan darbelerde benzer unsurlar olduğunun altını çizdi. Darbelerin demokrasinin topluma tam olarak yansıtılmadığı dönemlerde daha çok ortaya çıktığını belirten Keskin, darbelerin ordu içerisindeki hiyerarşiden kaynaklandığını veya ordu içerisinde belirli bir grubun harekete geçtiği cunta yüklenmesi denilen bir yapı ile ortaya çıktıklarını belirtti. 2016 yılında 15 Temmuz günü yaşanan darbe hakkında bilgi veren Keskin, demokrasi ile askeri etkisinin büyük ölçüde kaldırıldığına da dikkat çekti.

Program son olarak soru cevap ile son buldu.