Üniversitemizde “Türkiye Tarihinde Darbeler” Adlı Konferans Verildi

Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Türkiye Tarihinde Darbeler” adlı konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşen ve konuşmacı olarak Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Ziya Keskin tarafından verilene konferansa öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından düzenlenen konferansta Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Keskin, darbeler hakkında bilgi vererek konuşmasına başladı.  Türkiye ile beraber darbelerin gerçekleştiği ülkelerden de bahseden Keskin, 19. yüzyıldan başlayarak günümüze kadar yaşanan darbe girişimlerinin ekonomik, kültürel, siyasi gelişmeyi durdurmayı amaçladığına dikkat çekti. Sunumunda Türkiye tarihinde yaşanan darbelerin ayrıntıları ile de  anlatan Keskin, II.Osman Vakası (Genç Osman), Kabakçı Mustafa İsyanı ve III.Selim’in Tahttan İndirilmesi, Kuleli Vakası, 31 Mart Ayaklanması – II. Abdülhamit’in Tahttan İndirilmesi, Bab-ı Âli Baskını, Çok Partili Hayata Geçiş ve Demokrat Parti İktidarı, Cumhuriyet Döneminde  gerçekleşen darbeler ve günümüzde yaşanan 15 Temmuz darbesi hakkında bilgiler sundu.