Üniversitemizde Türk Diasporası Sempozyumu Kütüphanesi Kuruldu

Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu anısına başta Türk Tarih Kurumu olmak üzere devletin birçok kurumu tarafından gönderilen kitaplar ile üniversitemizde Türk dünyası kütüphanesi kuruldu.

Fen Edebiyat Fakültesi Binasında kurulan Türk Dünyası Kütüphanesi açılışı, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert,  Rektör Prof. Dr. Akın Levent ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan İnan’ın katılımları ile yapıldı. Açılışta Rektör Levent,  Türk tarih kurumu başta olmak üzere kütüphanenin kurulmasında katkısı olan herkese teşekkürlerini sunarak lisansüstü öğrencilerinin çalışmalarına katkı sunması temennisinde bulundu.

Fen Edebiyat Fakültesi lisansüstü öğrencilerine kaynak oluşturacak Türk Dünyası Kütüphanesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi binasında öğrencilere hizmet verecek.