Üniversitemizde Tıp Bayramı Kutlandı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbriliği ile   14 Mart Tıp Bayramı Programı düzenlendi.

Üniversitemiz Sağlık Yerleşkesi Başöğretmen Salonunda düzenlenen programına, Vali Vekili Fatih Acar, Belediye Başkan Vekili Karabey Atıcı, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Erzincan İl Sağlık Müdür Vekili Bülent Dabanlıoğlu, üniversitemiz yönetimi, fakülte dekanları, öğretim elemanları, sağlık çalışanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ilk olarak programda konuşma yapan  Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül,  “Hekimlik mesleği temelini insan sevgisi oluşturmaktadır. Bu sevgi insana verilen hizmetin enerji kaynağıdır. Tıp mesleğindeki hekim, hasta ilişkilerinde karşılıklı güvenin  ve büyük bir özverinin ifadesidir. Bu anlayışa bizler de Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mengücek Gazi Eğitim ve  Araştırma Hastanesi, Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlüğünde toplam 345 hekim ile  iyi bir sağlık hizmeti vermeye gayret ediyoruz” dedi.   Ulusal  ve uluslararası standartlarda  kaliteli sağlık hizmetinin iyi eğitilmiş  hekim ve sağlık personeli ve modern ve fiziksel bir alt yapı ile uygun olduğunu belirten Prof. Dr. Gül, Tıp Fakültesi olarak 2017 yılında 13 Profösor, 9 Doçent,  71 Yardımcı Doçent 39 Araştırma Görevlisi, 9 ÖYP kadrosu olmak üzere toplam  141 öğretim elemanı ve 2165 lisans öğrencisi ile bir yandan sağlık hizmeti verirken bir yandan da  eğitim ve öğretime devam ettiklerini söyledi.

 Tıp Fakültesi Öğrencileri adına konuşma yapan Tıp Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Aybeniz Şenay, tıp eğitiminin zorlu ve yorucu bir eğitim süreci olduğunu  belirterek, hedeflerinin dünya standartlarının üstüne çıkmak olduğunu söyledi. Şenay, “Tecrübelerinizle bilgilendiğimiz, bilgilerinizle aydınlandığımız bu yolda hekimlik sanatını icra edeceğimiz günler geldiğinde, toplumumuza faydalı ve sizlerin verdiği emeklere layık bir hekim olabilmek için elimizden geleni yapmaktan çekinmeyeceğiz” dedi.

Erzincan Sağlık İl Müdürlüğü adına konuşma yapan Dr. Bülent Dabanlıoğlu ise 14 Mart’ın modern anlamda ülkemizde Tıp eğitiminin başlamasının yanı sıra milletin bağımsızlık uğruna yaptığı ateşin ilk kıvılcımının da tarihi olduğunu belirtti. Dr. Dabanlıoğlu;  “Tıbbiyeliller, 14 Mart 1919 İstanbul’un düşman iş protesto etmiş, milli mücadelenin öncülüğünü yapmış, İstiklal mücadelesinde önemli rol oynamıştır. Sağlık çalışanları ve doktorlar yaşamları boyunca öğrenmeyi ilke edinerek ülkesine ve insanlığı hizmet etmişlerdir” dedi. Hekimliğin sabır, tahammül ve özveri isteyen bir meslek olduğuna da dikkat çeken Dr. Dabanlıoğlu,  ayrıca Ülkemizin sağlık hizmetleri alanında dünyayı takip ederek ve gelişmiş ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Dr. Dabanlıoğlu, sağlık ile ilgili çalışmaların  tarihin her döneminde önemini koruduğunu, Ülkemizde ve Erzincan ilinde  sağlık dönüşüm programı kapsamında pek çok başarılı işlere imza atıldığını konuşmalarına ekledi.

Programda son olarak konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Adem Başıbüyük; “Tıp Bayramı daha çok ülkemizin sağlık sorunları ve özellikle sağlık çalışanlarının hakları ile motivasyonlarını artırmaya yönelik olarak kutlanan önemli bir gündür. Bu sorunların ele alınması yanında, tıp bayramları tıbbiyeli öğrencilerin İşgal karşısındaki başkaldırıları dolayısıyla milletimizin bir bağımsızlık sembolü olarak da hatırlanmalıdır. Sağlık hizmetleri yeryüzünde her yaştan insanın en vazgeçilmez ve ertelenemez ihtiyaçlarından birisidir. Bu hizmeti elde etmek isteyenler daima en mükemmeline ulaşma çabası içerindedirler”  dedi. Son yıllarda  hasta hakları konusunda giderek artan ilgi ve buna bağlı olarak tıp uygulamasında yapılan değişikliklere de değinen Prof. Dr. Başıbüyük, Ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin yürütülmesi sırasında ortaya çıkan sorunların çözümünde daha çok altyapı yatırımları, teknik donanım ve insan kaynağının iyileştirilmesinin gerekliliği üzerinde yoğunlaştığını belirtti. Prof. Dr. Başıbüyük, Ülkemizde yürütülmekte olan sağlık hizmetlerinin kısa süre içerisinde arzu edilen standartlara ulaşacağı düşüncesi ile sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından  Üniversitemiz Tıp Fakültesi  kadrosuna  Doçent ve Yardımcı Doçent olarak atanan hocalarımıza cübbe giydirme töreni yapıldı. Program,  Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Anablim Dalı öğrencilerinin hazırladığı mini konser ile  sona erdi.

 

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email