Üniversitemizde “Mülteciler ve Sosyal Uyum Semineri” Verildi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Arpacı Moderatörlüğünde yapılan Mülteciler ve Sosyal Uyum adlı seminerde Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Ankara Saha Ofisi Sorumlusu Akif Atlı konuşmacı olarak yer aldı.

Zoom programı üzerinden yapılan seminere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Seminerde Akif Atlı, mülteci tanımını yaparak, mültecilerin ulaşması gereken  hakları, yasal mevzuat, sosyal uyumda yaşanan zorluklar, toplum, devlet ve uluslararası topluluğun konuya olan katkıları, dünyada ve ülkemizde mülteci sayısal verileri, ülkemizde göçle birlikte gelen sorunlar ve  bu süreçte yaşana olumlu ve olumsuz süreçlere  değindi.

Seminerin ardından Rektör Levent de Sayın Atlı ’nın mülteciler konusunda önemli ve ilgi çekici konulara değindiğine dikkate çekerek, katkılarından dolayı Atlı’ya teşekkürlerini sundu.