Üniversitemizde Kalite Güvencesi Sistemi Eğitim Semineri Düzenlendi

Yükseköğretim (YÖK) Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında, Üniversitemiz Kalite Komisyonu tarafından sürdürülen çalışmaların, aynı zamanda bir parçasını oluşturan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kalite Güvencesi Eğitim Seminerinin ilki Eğitim Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşti.

Seminere, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve Üst Yönetim ile Akademik ve İdari Personelimiz katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Çapoğlu, “YÖK’ün 2015 yılında hazırladığı bir yönetmelikle ilgili Üniversitemizde yapılan çalışmaları paylaşmak istediğimiz bu tip toplantılar da bir kalite ölçeği toplantısıdır” dedi. YÖK’ün yükseköğrenimde kaliteyi yakalamak adına çeşitli adımlar attığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, “Kamu, sanayi ve etrafıyla işbirliğinin geliştirilmesi, tematik üniversite ve araştırma üniversitesi kavramları yanında; üniversitelerin vizyon ve hedeflerine varmak için kullanabilecekleri ve takip edebilecekleri bir sistem geliştirilerek 2015’te YÖK Kalite Kurulu oluşturuldu. Sistemin yönetmelik ve rehberinin hazırlanması ardından bizler de bu sistemi takip ederek, Üniversitemizde Kalite Güvence Kurulumuzu oluşturup kurum içi esas ve değerlendirme rehberimizi hazırladık ve ilgili birimlere gönderdik” diye konuştu. Sahadan gelecek veri değerlendirmek üzere oluşturulan komisyonun her yıl hazırladığı raporlarını Üniversitemiz Kalite Kuruluna aktaracağını ve bunların kurulda incelenip YÖK’e sunulacağını kaydeden Rektörümüz, “Bu raporla kurumların performansı ortaya konacak ve herkes şeffaf bir şekilde görebilecek. Böylelikle belki de üniversiteler kategorize edilerek bölüm açma, kadro ve bütçe verilme konusunda; performans ve ürettiklerine göre muhatap olacak” görüşünü dile getirdi.

Kalite unsuruyla yaşamın her alanında karşılaşıldığına işaret eden Prof. Dr. Çapoğlu, “ Sistemi uygulamada ne kadar bilgili olursak öğrencilerimize aktarmada o kadar iyi sonuçlar alabiliriz ve onları; planlama, uygulama, kontrol ve revizyon felsefesini özümsemiş olarak mezun edebilirsek önemli bir işi başarmış oluruz” şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, sistemin başarıyla uygulanması için gereken hassasiyetin gösterilerek ilgili birimlerce sahiplenilmesi noktasında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kalite Güvence Kurulu Üyeleri tarafından kalite ve toplam kalite yönetimi, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetleri konularında ayrıntılı sunumlar yapılırken, katılımcıların konuya ilişkin soruları da yanıtlandı.

(ET-6/7.10.2017)(EÜ-09.10.2017)