Üniversitemizde Gerçekleşen Türk Yıldızları Gösteri Uçuşu Nefes Kesti

Üniversitemiz bahar şenlikleri kapsamında Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları, gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Yalnızbağ Yerleşkemiz üzerinde yapılan ve Erzincan il Protokolünün katılımı ile gerçekleşen gösteriye Erzincan halkı büyük ilgi gösterdi.

Türk Yıldızları, gökyüzüne ay yıldız çizerek akrobatik hareketler yaptı. Gösteriyi vatandaşlar büyük bir ilgi ile izledi.

Üniversitenin bahar şenlikleri kapsamında Türk Yıldızları’nın gösteri yaptığını ifade eden Erzincan Valisi Sayın Mehmet Makas, şöyle konuştu: “Malum Erzincan’ın kurutuluş programında da SOLOTÜRK’ün gösteri uçuşunu izlemiştik. Gösteriler can Erzincan’a ayrı bir heyecan katıyor. Türk Yıldızları, ‘Başınız dik, gözünüz göklerde olsun’ diye bir sloganla bugün buraya girdiler. Başımız dik, gururluyuz. Dosta güven, düşmana korku veren bir gösteriyi izledik. Özellikle Türk Yıldızları ekibine Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Savunma Bakanlığına şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent de gösteriyle gururlandıklarını dile getirerek : “Türk ordusunun övünç kaynağı olan Türk Yıldızları, ülkemizde 30 yıldır boy göstermekte olup, bugün yaklaşık 490’ıncı gösterisini şehrimizde yaptı. Bu gösterinin bizlere verdiği gururu, ülkemize verdiği gururu Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü göstermesi açısından bizim için çok önemli olduğunu söylemek istiyorum” İfadelerini kullandı.