Üniversitemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi

Üniversitemizde 10 Kasım Büyük  Önder M. Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıldönümü münasebetiyle Eğitim Fakültesi tarafından “10 Kasım Atatürk’ü Anma” Şiir ve Müzik Dinletisi programı düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salon’ da gerçekleşen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Dekan Yardımcıları  Doç. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaşkaya, öğretim elemanları ve öğrenceler katıldı.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından hazırlanılan  programda ilk olarak Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ruhi Kara, günün anlam ve önemine binaen konuşma gerçekleştirdi. Kara, konuşmasında  Büyük Önder,   Cumhuriyetimizin Kurucusu M. Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının  84. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kazanımları ve onun ilke ve inkılapları içinde uzlaşma, hoşgörü birlik ve beraberlik, barış içinde yaşamak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı içinde çok çalışmanın  temel görevimiz  olduğuna dikkat çekti.

Program daha sonra   Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanı  Arş. Gör. Dr. Kerim Baki  yönetiminde müzik dinletisi ve Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından  gerçekleşen şiir dinletisi ile devam etti.

Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. A. Ercan Ekinci ve  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan,  katkılarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Ruhi Kara ve Arş. Gör. Dr. Kerim Baki’ye katkılarından dolayı teşekkür ederek belge takdiminde bulundu.