Üniversitemizde “Engelliler Haftası” Programı Yapıldı

Üniversitemiz Engelli Birimi ve Engelli Kayak Kulübü tarafından 10-16 Mayıs Engelli Haftası münasebetiyle “Engelliler Haftası”  programı düzenlendi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Üniversitemiz Engelli Birim Koordinatörü Prof. Dr. Papatya Karakurt, Üniversitemiz  Engelli Kayak Kulübü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Cemalelttin Budak, Engelli Birim ve kulüp üyeleri, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Engelli Birim Koordinatörü Prof. Dr. Papatya Karakurt, Engelli Birimi hakkında bilgi vererek, birim olarak belirli aralıklara engelli öğrenciler ile bir araya gelip farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Daha sonra konuşma yapan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Kağan Esentürk, “Özel Beden Eğitimi ve Spor, Özel Çocuklarda Aile Eğitimi ve Ölçek Geliştirme” adlı sunumunda OBS tanısı ve alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Engelli Kayak Kulübü Başkanı Dr. Öğr .Üyesi Cemalelttin Budak, engelliler hakkında bilgiler vererek, engelli olma sebepleri, down sendromu, özel eğitim ve özel eğitim süreci, ailenin özel eğitimdeki yeri konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Son olarak konuşma yapan Uzman Özel Eğitimci Zekiye Dilek,  yaşamdan kesitler vererek: “ Biz özel eğitimcilerin amacı, doğru ve yalansız eğitimi ve bilgiyi vermektedir. Bunun içiz özel çocuklarımızı doğru tanımalıyız. “ dedi. Zihinsel engellilik konusuna da değinene Dilek, zihinsel engellilerin öğrenme ve dil gelişimi, akademi süreci , sosyal gelişim süreçlerini anlattı. Program sonunda Engelli Birim Koordinatörü Prof. Dr. Papatya Karakurt, katkılarından dolayı Uzman Özel Eğitimci Zekiye Dilek’ teşekkür ederek plaket takdimi yaptı.