Üniversitemizde “99. Yılında Cumhuriyet” Adlı Konferans Gerçekleşti

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası münasebetiyle program düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salon’da gerçekleşen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağrı Çırak,  Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Cihat Özgenel, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaşkaya, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdem Yavuz tarafından “99. Yılında Cumhuriyet” adlı konferans gerçekleşti. Konferansta Yavuz, Cumhuriyet’in  savaş meydanlarında ve müzakere masalarında kazanılan zaferlerin ardından gelen bir başarı olduğuna dikkat çekerek, Cumhuriyet’in ilanındaki süreç ve bu süreçte yaşananlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Konferansın ardından program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik ABD Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Taner Uluçay yönetiminde gerçekleşen “Türk Halk Müziği Dinletisi” ile devam etti.

Program sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcı Prof. Dr. Çağrı Çırak, katkılarından dolayı Doç. Dr. Erdem Yavuz ve Dr. Öğr. Üyesi Taner Uluçay’a plaket takdim etti.