Üniversitemizde Fidan Dikimi Gerçekleşti

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında yapılan fidan dikimi etkinliği Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesinde  ve Üzümlü ilçesi Karacalar Köyü Bal Ormanı’nda gerçekleştirildi.

Yalnızbağ Yerleşkesinde yapılan etkinliğe, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Üniversitemiz Rektörü  Prof. Dr. Akın Levent, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Prof. Dr. Adem Başıbüyük,  Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi H. Ferit Bayata, Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, kurum müdürleri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile beraber çok sayıda öğrenci katıldı.

Milli Ağaçlandırma günü ilan edilen 11 Kasımda saat 11.11’de 11 milyon fidan bugün toprakla buluştu.

Orman İşletme Müdürü Tekin Işık Açılış konuşmasında; “Bugün fidan, yarın nefes. Haydi Erzincan. Haydi Türkiye geleceğe nefes ol” sloganı ile ikinci kez dünya ağaçlandırma günümüzü kutluyoruz. Geleceğe nefes ol kampanyası çerçevesinde Erzincan da bugün 25 bin fidanı bugün toprakla buluşturacağız”  dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent konuşmasında, “Ekolojik, ekonomik ve sosyal yönden ağaçlandırma dünya için son derece önemlidir. İnsanların ve tabiatın yaşamına büyük katkılar sunmaktadır. Biz de bu yüzden ağaçlandırma projesine son derece önem vermekteyiz. Bunun her sene devamı için elimizden geleni yapmaya söz veriyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Bekir Aksun yaptığı konuşmada, son zamanlarda terör örgütü tarafında yakılan orman yangınlarına dikkat çekerek, yakılan ormanlardaki ağaçların yerine fidan dikecek gençlerin yetiştiğini belirtti. Aksun: Bugün Erzincan’da ve Türkiye’de yapılacak bu fidan dikimi ile geleceğin gençleri ve ormanlarını birlikte yetiştirip büyüteceğiz” dedi.

Son olarak konuşmasını yapan Vali Mehmet Makas” Bugün hep beraber geleceğe nefes olmak adına buradayız. Kimseye ormanları yaktırmayız. Yakılanın yerine de daha fazlası fidanı  toprakla buluşturacağız. Bu proje  de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde başlamış, daha yeşil daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir bir Türkiye ve daha iyi bir Anadolu toprağı için yola çıkılmış güzel bir projedir. Biz Can Erzincanız. Can Erzincan her sahada birinci olmakla mükellef. İnşallah yeşillendirmede de birinci olacağız. Çorak toprakları daha yeşile çevireceğiz. Bugün geleceğe nefes vermek adına burada bulunan Can Erzincanlılara ve tüm kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum. “ dedi.

Konuşmaların ardından “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında Üniversitemiz Yalnızbağ Yerleşkesi ve  Üzümlü ilçesi Karacalar Köyü Bal Ormanı’nda  fidanlar toprakla buluştu.