Üniversitemizde “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni” Düzenlendi

Üniversitemizde Eğitim Fakültesi tarafından “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni” düzenlendi. Eğitim Fakültesi Mavi Salon’da düzenlenen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Âdem Başıbüyük, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaşkaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, açılış konuşması ve programın takdiminin ardından Ulu Önder Atatürk’ün ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Daha sonra Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sosyal Bilgiler Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Yavuz, “18 Mart Çanakkale Zaferi” konusunda konuşma yaptı. Yavuz konuşmasında, Çanakkale Zaferi’nin ülkemizin bağımsızlığı ve devletimizin bekası için öneminin büyüklüğüne vurgu yaparak, “bu kutlu zafer uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

Doç. Dr. Erdem Yavuz’un konuşmasından sonra program Müzik Eğitimi ABD Öğretim Üyesi, Dr. Öğretim Üyesi Levent Ünlü’ nün yönettiği ve Müzik Eğitimi ABD Türk Halk Müziği Korosunun seslendirdiği “Anadolu’dan Çanakkale’ye Konseri” ile devam etti. Konserin ardından program, hediye takdimleri ile sona erdi.