Üniversitemizde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Kutlandı

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından kutlama programı gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve üst yönetim, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Orhan Çimen ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nurcan Keçeçi, akademisyenler, hemşireler, hemşire adayları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

Programda ilk olarak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nurcan Keçeci, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Arif Onur Eden, Başhekim Doç. Dr. Orhan Çimen, günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer, hemşirelik mesleğinin önemine değinerek, “Hemşirelik mesleğine yapılacak yatırım “Herkes için Sağlık” temel hedefine yapılan temel ve sürdürülebilir yatırımdır. Sağlık politikalarının tartışıldığı her yerde, hemşireliğin sesinin de net bir şekilde duyulması gerekmektedir.” dedi. Pandemi sürecinde hemşirelik mesleğinin ne kadar vazgeçlimez olduğu, iyi eğitim almış, nitelikli ve deneyimli hemşirelere ihtiyaç duyulduğu ve hemşireler olmadan, ülkelerin salgınlara karşı savaşı kazanamayacağına değindi.

Hemşirelik mesleğine yatırımın lisans eğitimiyle   başladığını belirten Prof. Dr. Nadiye Özer, Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak bu alanda yapılan her türlü destek için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent nezdinde tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, sevgi, şefkat, saygı ve hoşgörünün simgesi olan  hemşireliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Hemşirelik mesleğinin, sağlık hizmetlerinin önemli bir parçası olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, bu mesleğin günümüzde çok kaliteli işlere imza attığını belirterek Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesinin de hemşire adayları yetiştirmede önemli çalışmalar yaptığına değindi. Son olarak öğrencilere de seslenen Rektör Prof. Dr. Akın Levent, hemşire olacak adayların insan sevgisi ile dolu olması gerektiğinin altını çizerek öğrencileri bu anlayış ile yetiştiren tüm akademisyenlere teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının sonra Hemşirelik Bölümü öğrencisi Yunus Emre Nevruz tarafından gerçekleştirilen ney dinletisinin ardından Öğrenci Hemşireler Derneği (ÖHDER) Erzincan Temsilcisi Özge Nur Burak, Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu (THD- ÖK) Erzincan Temsilcisi Hanım Balkiraz, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meryem Fırat “Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN) 2022” temalı konuşmalarını gerçekleştirdi.

“Hemşirelik Eğitimine Yön Verenler” adlı video gösterimi ile devam eden programda akademik giysi töreni yapıldı.

Program kapsamında hazırlanan “Rol ve Yetkinlikleri ile Hemşirelik Afiş Yarışması”nda dereceye girenlere ödüllerinin de verildiği programda, Üniversitemiz Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Selma Taşkesen, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek ödül ve belgelerini takdim etti.

Programda Akdeniz Üniversitesi Hemşireilk Fakültesi Dekan Yardımıcısı, Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Emine Kol, “Küresel Sağlığın Güvence Altına Alınmasında Hemşirelik: Bakım Bilimi” adlı konferansı sundu. Program, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer’in moderatörlüğünde, Hemşire Çilem Demirtaş, Hemşire Neşe Polat, Hemşire Neslihan Tektaş, Hemşire Usra Karacan ve Hemşire Gülşah Özdağ’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Pandemi Neler Öğretti?” adlı söyleşi ile ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.