Üniversitemiz U. S. News & World Report Tarafından Açıklanan Dünyadaki En İyi Üniversiteler Sıralamasında İlk 1000’e Girmeyi Başardı

ABD merkezli bilgi ve haber yayıncısı U.S. NEWS & World Report tarafından her yıl çeşitli bilimsel kriterlere göre belirlenen “Dünya Çapındaki En İyi Üniversiteler Sıralaması” yayımlandı.

Dünya üniversitelerinin değerlendirildiği listede Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Dünyada 971. ve Asya üniversiteleri içerisinde de 238. sırada yer aldı. Türkiye’deki 209 Üniversiteden 46 sının değerlendirilmeye alındığı sıralamada ise 16. sırada yer alma başarısını gösteren üniversitemiz “Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi” özülküsünü gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent; Üniversitemizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde U.S. NEWS & World Report tarafından her yıl çeşitli bilimsel kriterlere göre belirlenen “Dünya Çapındaki En İyi Üniversiteler Sıralamasında önemli bir yer edindiğini söyledi. Rektör Levent, on üç kritere göre değerlendirilen bu sıralamada yayınlar, atıflar, kitap sayıları, araştırma ve proje sayıları en fazla rol oynadığını belirterek bu başarıyı bildirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.  Bu çalışmaları ve başarıları yeterli olarak görmediğini de dile getiren Rektör Levent: “Misyonumuz Anadolu’da bir dünya üniversitesi olmak. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  Eski Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Üniversite vakfımız ve bütün Erzincanlıların desteği ile beraber öğretim üyesi arkadaşlarımız ve tüm çalışanlarımızla elimizden geleni yapıp Üniversitemizi en iyi yerlere getirmek için bütün gücümüzü kullanmaya söz veriyoruz.” dedi.

BEST GLOBAL UNIVERSITIES TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER SIRALAMASI

SIRA NO ÜNİVERSİTE PUAN