Üniversitemiz “Refahiye Bahar Yıldırım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” Binasının Açılış Töreni Yapıldı

Üniversitemiz “Refahiye Bahar Yıldırım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” binası açılış töreni yapıldı.

Refahiye ilçesinde bulunan Meslek Yüksekokulu binasının önünde gerçekleştirilen törene Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı Sayın Binali Yıldırım ve Saygıdeğer eşleri Semiha Yıldırım Hanımefendi, Erzincan Valisi Sayın Mehmet Makas, Erzincan milletvekilleri Sayın Süleyman Karaman, Sayın Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, iş adamı Sayın Aydın Doğan, Refahiye bürokrasisi, EKEV başkanı Sayın Sadık Ağca, Üniversitemiz öğretim elemanları, öğrenciler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, konuşmasına bugünü bizlerle paylaşma nezaketi gösteren Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve ailesine teşekkür ederek başladı. Yaşanan pandemi sürecinden dolayı açılışın bugüne nasip olduğunu belirten Rektör Levent, 2016 yılında Erzincan Valiliği, Refahiye Kaymakamlığı ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi arasında düzenlenen protokol çerçevesinde iş insanı Sayın Özcan Halaç’ın nakdi bağışı ile yaptırılan “Refahiye Bahar Yıldırım Sağlık Hizmetleri MYO” binasının 2018’de tamamlanarak öğrencilerimize hizmet vermeye başladığını söyledi.

Meslek Yüksekokulunun toplamda 3046 m2 kapalı alana, 1 seminer salonuna, 8 sınıfa, bilgisayar laboratuarlarına, tasarım atölyesine, kütüphaneye, yemekhaneye ve öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak fiziki imkanlara sahip olduğunu belirten Rektör Levent, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Üniversitemiz, tüm alanlarda olduğu gibi özellikle sağlık alanında da daha ileriye prensibi ile hareket etmeyi amaçlamaktadır. Bu açıdan okulumuzun sağlık sektöründeki ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli olan yetişmiş insan kaynağını en iyi şekilde hazırlayacağına, bölgeye ve ülkeye önemli katkılar sağlayacağına gönülden inanıyorum. Bu vesile ile binamızın yapımında katkısı olan başta iş insanı Sayın Özcan Halaç’a, Erzincan Valiliğine, Refahiye Kaymakamlığına şükranlarımı sunuyorum. Yüksekokulumuzun ismini taşıyan Merhum Bahar Yıldırım hanımefendiye de Allah’tan rahmet diliyorum.” Rektör Levent konuşmasını, Refahiye Bahar Yıldırım Meslek Yüksekokulunun üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

Daha sonra konuşma yapan iş insanı Sayın Özcan Halaç, Türkiye’nin değişik yerlerinde içinde özellikle engelliler okulu olmak üzere yaşlı rehabilitasyon ve sağlık merkezlerinin de olduğu yaklaşık 12 tane binayı tamamlayarak devletimize hibe ettik dedi. Halaç, Refahiye’deki bu okulu, çok sevdiği bir arkadaşı ve eski Refahiye kaymakamı olan Sayın Yusuf Karaloğlu’nun tavsiyesi ve icraatlarından dolayı her zaman takdir ettiği ve saygı duyduğu son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey’in hatırı üzerine yaptırdığını belirtti. Refahiye’ye böyle bir okul yaptırdığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Halaç, okulun hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.

Son olarak Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ise konuşmasına güzel bir havada ve kendi memletinde hemşerileriyle beraber olmaktan duyduğu memnuiyeti dile getirerek başladı. Sayın Özcan Halaç Bey’e kendisiyle ilgili söyledi güzel sözlere çok teşekkür eden Yıldırım, Halaç’ın artık bir fahri hemşeriliği hak ettiğini söyleyerek, yaptırdığı bu hayrın hayırlara vesile olmasını diledi. Sağlığın ne kadar çok önemli olduğunun içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde çok iyi anlaşıldığını belirten Yıldırım, bu bağlamda “Refahiye Bahar Yıldırım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun” önemine vurgu yaparak hayırlı olması dilekleriyle sözlerini bitirdi.

Konuşmaların ardından son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından Sayın Özcan Halaç’a fahri hemşerilik ve teşekkür plaketleri verildi. Program son olarak açılış kurdelesinin kesilmesi ve okul binasının içinin gezilmesiyle sona erdi

gallery grid image