Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ainur NOGAYEVA TVNET kanalı “Dünya Gündemi Programı”nın Canlı Yayın Konuğu Oldu

Üniversitemizin İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ainur NOGAYEVA, 10 Mayıs 2022 tarihinde TVnet kanalında yayınlanan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Jomart Tokyaev’in Türkiye ziyaretini konu alan Dünya Gündemi programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Nogayeva, canlı yayında Ukrayna savaşı ve Rusya karşıtı yaptırımların gölgesinde gerçekleştirilen bu ziyarete, Türkiye-Kazakistan ilişkileri bakımından stratejik önem atfedildiğini vurguladı. İkili ilişkilerinin yeni dönemi olarak adlandırıldığını bu ziyaretin önemini siyasi, ekonomik, askeri, bir de Türk Dünyası bağlamında değerlendirmeye çalışan Nogayeva, izleyicilere öncelikle bu ziyaretin görevine pandemi döneminde başlayan Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın ilk resmi ziyareti olduğu hatırlatmıştır. Programda ayrıca bu ziyaretin kanlı Ocak 2022 olaylarından sonra da ilk ziyaret olması bakımından da önemli olduğunun da altı çizilmiştir.