Üniversitemiz ile Nahçıvan Üniversitesi Arasında Çevrimiçi Konferans Düzenlendi

Nahçıvan Üniversitesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi arasında imzalanan ikili anlaşma kapsamında 22 Aralık 2020 tarihinde saat 14.00’de “Türkiye-Azerbaycan İlişkileri: Çağdaş Tarih ve Perspektifler” ortak başlıklı çevrimiçi konferans düzenlendi.

Konferansa Nahçıvan Üniversitesi Rektörü Doçent. Dr. Nurlana Əliyeva, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’in yanı sıra konuşmacılar olarak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Gökçen, Azerbaycan Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç.Dr.Eldar Aslanov, Nahçıvan Üniversitesi Rektör Yardımcısı İ.ü.f.d. H. Bağırsoylu, AMEA Nahçıvan Kafkasya Tarihi Daire Başkanı Doç.Dr. Emin Şıxəliyev ve Tarih Bölümü Başkanı Doç.Dr. Mehman Şabanov katıldı.

Çevrimiçi konferansta açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, Azerbaycan ve Türkiye arasında ilişkilere değinerek, iki ülke arasında özel bir kardeşlik bağı olduğuna dikkat çekti. Bu kardeşliğin milli mücadele dönemlerine dayandığını da belirten Rektör Levent: konuşmasını “yakın geçmişte de tüm engellere rağmen bu iki halk dar günlerinde bir ve beraber olmayı başarmışlardır. Sonuç olarak Türkiye ve Azerbaycan halkı farklı coğrafyalarda olmakla birlikte, aynı gönül coğrafyasının mensuplarıdır.” diyerek sonlandırdı.