Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Tarafından “Mehmet Akif Ersoy’un Şiirlerinde Birlik ve Beraberlik Vurgusu” Konulu Konferans Düzenlendi

2021 yılının Mehmet Akif Ersoy yılı ilan edilmesi münasebetiyle Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Tarafından “Mehmet Akif Ersoy’un Şiirlerinde Birlik ve Beraberlik Vurgusu” konulu konferans düzenlendi. Online olarak gerçekleşen  konferansta konuşmacı olarak İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Dr. Öğr. Üyesi Murat Vanlı yer aldı.

Sözlerine Mehmet Akif Ersoy’un Millî Mücadele içindeki  önemine vurgu yaparak başlayan Dr. Öğr. Üyesi Murat Vanlı, Mehmet Akif’in şiirlerindeki mısralardan örnekler vererek milli birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Mehmet Akif Ersoy’un vatanı ve milleti için çok mücadele ettiğini ve davasından hayatı boyunca hiç taviz vermediğini belirten Vanlı, Akif’in düşüncelerinin temelinin İslam birliğine dayandığını söyledi. Mehmet Akif’e göre ayrımcılık ve bölücülüğün cehaletten kaynaklandığını dile getiren  Vanlı, yine Akif’e göre milliyetçi düşüncelerin halk tarafından kolayca benimsenmesine rağmen, İslam birliği ile şekillenmedikçe uzun vadede korunamadığına dikkat çekti.  Vanlı, Mehmet Akif Ersoy’un devletlerin yıkılmasındaki ana sebebin milli birlik ve beraberliğin sağlanıp korunamaması olduğunu da sözlerine ekledi.