Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Tarafından “Mehmet Akif Ersoy’da ve İstiklal Marşı’nda Din Temelli Vurgular” Konferansı Düzenlendi

2021 yılının Mehmet Akif Ersoy yılı ilan edilmesi dolayısıyla Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından “Mehmet Akif Ersoy’da ve İstiklal Marşı’nda Din Temelli Vurgular” başlıklı konferans düzenlendi. Online olarak gerçekleşen ve Üniversitemiz personelinin dinleyici olarak katıldığı konferansta konuşmacı olarak İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Nizamettin Parlak yer aldı.

Konuşmasına “Mehmet Akif Ersoy’da din temalı olmayan vurgular var mı?” şeklinde tersten bir soruyla başlayan Prof. Dr. Nizamettin Parlak, daha sonra yapılan araştırmalar sonucu Akif’in eserlerinde toplam 41 tane din temasının bulunduğunu belirtti. Akif’in İstiklal Marşı şiiri ve diğer eserlerinden mısralardan örnekler vererek bu eserlerdeki dini temalara dikkat çeken Parlak, Akif’e göre Müslüman toplumlarının din birliğini sağlayamadığı ve Kuran’ı anlayamadığı için dağıldığını belirtti. Sunumunun devamında Prof. Dr. Nizamettin Parlak, Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinde yer alan “Birlik-Beraberlik, Kuran, Peygamber, Din, Vatan, Cami-Ezan ve Ölüm-Şahadet” gibi ana temaları ele alarak, bu temalara yapılan vurguları Akif’in eserlerinden örnek mısralarla anlattı. Parlak, konuşmasını Akif’in “Şartlar ne kadar zor olursa olsun, biz iman gücü etrafında birleşirsek, bir olursak, iri olursak ve diri olursak tüm zorlukları yeneriz” sözüyle tamamladı.