Üniversitemiz Genç Yeşilay Kulübü Öğrencileri Hem Çalışıyor Hem Eğleniyor

Akademik Danışmanlığı Öğr. Gör. Tuba Yılmaz tarafından yürütülen, Kulüp Başkanı ise Ece Başköy olan ve 2015 Yılından beri faaliyet gösteren Genç Yeşilay Kulübü, etkinliklerini araya giren pandemi sürecinin ardından bu dönem daha da hızlandırmaya başladı.

İlk olarak tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleşen, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli ilgili meslek grupları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, esnaf ve vatandaşların çözüm önerileri sunduğu, Sayın Valimiz Mehmet Makas’ın da katıldığı “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı”na katılan kulüp yönetimi ve öğrencileri, oldukça verimli sonuçlar elde ettiler. Ardından bir günlük hem Ergan Dağı Kayak Merkezi’ni tanıma hem de yeni üyelerin birbirleriyle tanışma etkinliklerini gerçekleştirdi.

2 yıldır ilimizde devam eden “Yeşilay Gençlik Parkı “ projesi için canla başla çalışan üniversitemiz Genç Yeşilay Kulübü öğrencileri hem gittikleri okullarda Yeşilay’ı tanıtıcı eğitimler verip hem de çocuklarla sportif ve sosyal aktiviteler gerçekleştirerek onları güzel ve bağımlılıklardan uzak bir gelecek için hazırladılar.

Yine Tüm Türkiye’de 81 ilde 22 Mayıs Pazar günü eş zamanlı gerçekleşen “10.Yeşilay Bisiklet Turu” ilimizde de Valimiz Sayın Mehmet Makas, Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun, kurum müdürleri ve Genç Yeşilay Kulübü öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.