Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Tarafından “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” Adlı Konferans Düzenlendi

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü münasebetiyle Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” adlı konferans düzenlendi.
Online olarak gerçekleşen ve Üniversitemiz personelinin dinleyici olarak katıldığı konferansta konuşmacı olarak Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi, Dr. Öğr. Üyesi Latife Kırbaşoğlu Kılıç yer aldı. Konuşmasına Ülkemizin Birinci Dünya Savaşı yıllarında vermiş olduğu milli mücadelelerden örnekler vererek başlayan Kılıç, daha sonra Mehmet Akif Ersoy hakkında bilgiler vererek devam etti. Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazmadan önce ortaya koyduğu özellikle “Safahat” gibi eserlere dikkat çeken Kılıç, bu eserlerin zengin içerikleri ve İstiklal Marşı’nın habercisi niteliğindeki bazı derin anlamlarına vurgu yaptı. Daha sonra İstiklal Marşı’nı ele alan Kılıç, önce İstiklal Marşı’ndan örnek mısralar vererek, bu mısralardaki anlam derinliklerine dikkat çekti ve sonra İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını teker teker ele alarak, kıtalarda yer alan ana temalar, kavramlar, vurgulanan konu ve olguları Türk Milletinin birliği ve Türk Devletinin dirliği bağlamında analiz etti. Kılıç, sözlerini Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” sözüyle bitirdi.