Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden Prof. Dr. Orhan Taşkesen, TRT Erzurum Radyosunun Konuğu Oldu

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Taşkesen, TRT Erzurum Radyosunda yayımlanan “Doğunun Sesi” programının canlı yayın konuğu oldu.

TRT Erzurum Radyosunda yayınlanan “Doğunun Sesi” programının konuğu olan Prof. Dr. Orhan Taşkesen, Üniversitemizde 15 Nisan Dünya Sanat Günü çerçevesinde düzenledikleri “Karantina II” adlı sergi konusunda söyleşi gerçekleştirdi. Taşkesen, Dünya Sanat Günü’nün tarihçesine kısaca değinerek Dünya Sanat Günü’nün çok eskiye dayanmadığı ve Türk sanatçı Bedri Baykam’ın 2011 yılında Dünya Sanat Derneği’nin Meksika’da gerçekleştirilen genel kurulundaki önerisiyle kutlanmaya başlandığını belirtti.

Söyleşide sergi fikrinin nasıl ortaya çıktığı hakkında bilgi veren Taşkesen,Karantina II isimli serginin birincisini geçtiğimiz yıl 15 Nisanda gerçekleştirildiğini belirterek, o tarihte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de karantina sürecinin başladığını belirtti. Sözlerine devam eden Taşkesen:  “Karantina bizlerin yeni deneyimlediği bir şeydi ve takdir ederseniz ki insanın özgürlüklerinin kısıtlanması zor bir durumdu. Hem bu durumun olumsuz etkilerini birazcıkta olsa azaltmak hem de insanlarımızın sanatla bağını devam ettirmek adına Güzel Sanatlar bölümümüzün değerli öğretim elemanları ile birlikte 15 Nisan Dünya Sanat Günü haftasında böyle bir çevrimiçi çevrimiçi sergi düzenlemeye karar verdik.

“Karantina II” isimli serginizle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Orhan Taşkesen, sergininin salgın sürecinin getirdiği zorluklarla sanat yoluyla baş etmek adına Dünya Sanat Günü kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilmiş bir etkinlik olduğuna söyledi. Taşkesen: “Sanat dünyası karantina sürecini yeni üretimlerle geçiriyor. Öyle ki bu küresel salgın bazı sanatçıların eserleri için ilham kaynağı bile oldu. Tabi her sanat dalı için durum aynı değil. Bireysel ve özel bir mekân gerektirmeyen sanat dallarının bu süreci olumlu geçirmelerinin yanı sıra sahne sanatları gibi topluluğun önünde canlı yapılan performanslara dayalı sanat dallarının olumsuz etkilendiğini de söylemeliyiz. Dolayısıyla salgının sanatla ilgili tüm olumlu ve olumsuz etkilerini gözlemlediğimizde “Karantina II” adlı sergimizin tüm paydaşlar ve ilgililere bu süreçte olumlu etkileri olduğunu düşünüyoruz” dedi. Söyleşi sonunda program spikeri Yıldıray Yıldız, programa katılımlarından ve vermiş olduğu bilgilerden dolayı Prof. Dr. Orhan Taşkesen’e teşekkür etti.