Üniversitemiz Badminton Takımından Türkiye Şampiyonluğu

Üniversitemiz Badminton Takımı Aydın’da yapılan Süper Lig Badminton Müsabakalarında  Türkiye şampiyonu oldu.

18-21 Nisan 2018 tarihlerinde Aydın’da yapılan Üniversitelerarası Süper Lig Badminton Müsabakalarında  yönetici  Özcan Çakmak, antrenör Murat Sönmez ve  sporcular M. Ali Kurt, Murtahan Eken, Emre Sönmez, Mehmet Çapar, İlayda Özelgül, Dilara Subaşı, Merve Çoban ve Cannur Candan’dan oluşan Üniversitemiz badminton takımı Türkiye Şampiyonu oldu. Geçen yılın Avrupa ve Türkiye şampiyonu Bursa Uludağ Üniversitesini yenerek şampiyonluk kupasını elde eden takım, 2019 yılında Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkını elde ettiler.

Yapılan ferdi müsabakalarda ise tek bayanlarda İlayda Özelgül Türkiye birincisi, Dilara Subaşı Türkiye ikincisi olurken;  tek erkeklerde M. Ali Kurt Türkiye birincisi, Murathan  Eken  Türkiye üçüncüsü oldu.

Şampiyonada elde edilen başarıya ilişkin bilgi veren Üniversitemiz  Badminton Takımı yöneticisi Öğr. Gör. Özcan Çakmak, “Elde edilen bu başarının mimarları takım antrenörümüz Murat Sönmez, sporcu öğrencilerimiz ile bizlere her türlü desteği esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’na ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.