Üniversitemizde Yüz Yüze Eğitim, Tıp Fakültesi Öğrencilerimizle Başladı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilen yüz yüze eğitim, üniversitemiz senatosunun belirlediği 2021-22 güz yarıyılı öğretim modeli ile başladı.

Üniversitemiz akademik takvimine göre,  2021-22 akademik yılında ilk ders Tıp Fakültesinde oldu.  Üniversitemiz  Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Tıp Fakültesi öğrencilerini ziyaret ederek yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler ile bir araya geldi. Tıp Fakültesi öğrencileri ile bir müddet sohbet eden Rektör Prof. Dr. Akın Levent, pandemi nedeniyle uzun süre ayrı kaldığımız öğrencilerle tekrar bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirtti. Ziyarette Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Fatih Ertugay,  Tıp Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız da hazır bulundu.

Uzun bir aradan sonra tekrar yüz yüze eğitimin başlamasının sevincini yaşayan öğrenciler, okullarını çok özlediklerini ifade ederken,  bu yıl üniversitemizi yeni kazanan tıp fakültesi öğrencileri ise yeni bir eğitim hayatına başlamanın heyecanını dile getirdi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesinde   2021 – 2022  Öğretim Yılı Planlamalarına göre Temel Tıp Bilimleri (Dönem I-II-III) 2021 – 2022  Öğretim döneminde Temel Tıp Bilimlerinde hibrit eğitim modeli uygulanacak. Teorik dersler eğitimler ise  eş zamanlı olarak kampus sisteminde (kampus.ebyu.edu.tr) de canlı yayımlanacak olup; yüz yüze eğitime katılması yükümlülüğü olmayan diğer grup öğrenciler eğitimlerine kampus.ebyu.edu.tr adresinden çevrimiçi olarak devam edebileceklerdir.  Temel Bilimlerde uygulanması gereken laboratuvar (pratik) derslerinin tümü ve  dönem I-II-III için kurul sonu, final ve bütünleme sınavları yüz yüze yapılacak.