Üniversite -Sanayi İşbirliği Faaliyetleri Devam Ediyor

Üniversitemiz Rektörü,  üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde, Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde fiber optik kablo tertibatları ve özel fiber optik ürünlerin tasarım ve üretimine yönelik faaliyet gösteren BC Fiber Optik Sanayi ve Ticaret Şirketine ait fabrikayı ziyaret etti.

Organize Sanayi Bölgesindeki  BC Fiber Optik Sanayi ve Ticaret Şirketine ait fabrikada gerçekleşen ziyarete  Erzincan Valisi Ali Aslantaş,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent,  Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Halim Ferit Bayata, Erzincan Organize Sanayi Bölge Müdürü Ömer Faruk Nayman, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğretim üyeleri katıldı.

Ziyarette Vali Arslantaş, Rektörümüz Prof.Dr. Levent ve beraberindeki heyet,  Fabrika Müdürü Rıdvan Alaz eşliğinde fabrika içindeki üretim sahasını gezerek  alt taşeronlar, vendorlar, internet sağlayıcıları ile operatör, entegrator, inşaat, data center, güvenlik ve yazılım firmaları gibi haberleşme ağlarına ait bağlantı ekipmanları üzerinde yürütülen çalışmaları yakından inceledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ziyarette sanayi ve üniversite işbirliğininin önemine değinerek  bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve bölgedeki firmaları Ar-ge, inovasyon çalışmalarına yönlendirerek, üniversitedeki akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir işbirliğini sağlamak üzere üniversite ile sanayi arasında işbirlikleri yaptıklarını söyledi. İlimizdeki birçok sanayi firmasını ziyaret ettiklerini de belirten Rektör Prof. Dr. Levent, BC Fiber Optik Sanayi ve Ticaret Şirketine ait fabrikasında gerçekleşen bu ziyaretinde bu kapsamda gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Üretim sahasını yakından inceleyen Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş yaptığı açıklamada, her alanda süratli bir değişimin yaşandığı günümüzde ülkemizin refah seviyesini teknoloji üretebilen ve bilgiye sahip olan eğitilmiş toplumların yükseltebildiğini belirterek, bu kapsamda bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürebilmek için de Erzincan Binali Yıldırım Üniversitemize ve sanayimize önemli görevler düşmekte olduğunu bildirdi.