Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu Programı Kapsamında Çeşitli Sergiler Düzenlendi

Üniversitemiz ev sahipliğinde, Turizm ve Kültür Bakanlığı desteği ile ve Tük Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Konseyi Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın himayelerinde düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu programı kapsamında Heykel ve Resim Sergisi ,  Prof. Dr. Orhan Taşkesen Kişisel Heykel Sergisi ve Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Gül Kişisel Seramik Sergisi yapıldı.

Erdoğan Büyükkasap Kongre ve kültür Merkezi Sergi  Salonu’nda gerçekleşen sergi etkinliklerine Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev,  Türkiye Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Konseyi Başkanı Sayın Binali Yıldırım, Azerbaycan Cumhuriyeti Eski Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hasan Hasanov, Erzincan Valisi Sayın Mehmet Makas, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcısı Sinan Aksu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır,  Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent,  Erzincan Eski Milletvekili Serkan Bayram, Eski Milli ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Üniversitemiz üst yönetimi, siyasi ve kurum temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Heykel ve Resim Sergisinde 65 sanatçının yapmış olduğu karma resim ve heykelden oluşan eserler yer aldı.

Sempozyum kapsamında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Taşkesen tarafından hazırlanılan “Kişisel Heykel Sergisi” nde Ağacın Taşı, Huma Kuşu, Hayat Ağacı, İki Bakış, Mesafe, Mezartaşı,  Psephellus Recepii, Ruhlar Üşümesin, Umut adlı bakır ve ahşap eserler sergilendi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Gül’ün hazırladığı kişisel seramik sergisinde ise toplam 16 eser yer aldı.