Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu Öncesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Erzincan’da 9-12 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan, “ Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu” adlı program ile ilgili olarak Vali Mehmet Makas başkanlığında sempozyum öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Vali Yardımcıları, Erzincan jandarma Komutanı J.Kd. Alb Hakan Dedebağı, Refahiye Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Cihat Özgenel Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı-Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Abdulakdir Gül ve sempozyum kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda sempozyum düzenleme kurulu tarafından sempozyum ile ilgili gelinen son durum anlatıldı.

Gerçekleşen toplantıda; 2024’te Türk Dünyası Kültür Başkentliğine Erzincan’ın hazırlanması ve müracaat sürecinin gerçekleştirilmesi, Üniversitemiz bünyesinde Türk Dünyası İlişkiler Ofisi’nin kurulması ve bu vesileyle Türk Dünyası ile ilişkilerin geliştirilmesi ve Türk Dünyası ile birlikte öğrenci yetiştirilmesine yönelik programların oluşturulması, YÖK’te başvurusu bulunan İpekyolu-Avrasya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün üniversitemiz bünyesinde açılış sürecinin hızlandırılması, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın riyaseti ile YÖK Başkanı, Türk Devletler Teşkilatı Genel Sekreterliği ve 150 üniversitenin rektörünün katılacağı bir mutabakat metninin imzalanması, sempozyum hazırlıkları ve tedbirleri görüşüldü.