Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu Kapsamında Dekan Kavukçu ve ilköğretim öğrencilerinden Bayrak Performansı

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Sayın Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde, Üniversitemiz ev sahipliğinde  düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Kavukcu, ilk öğretim öğrencileriyle “Bayrak  Performansı”  sergiledi.

Sempozyum ve akademik yılı açılış töreninde de  gerçekleşen  performansta öğrencilere  yaptırılan  bayrak resimleri bir vitray mantığıyla belirlenen alandaki camlara yerleştirildi. Dekan Kavukcu, yapılan performansla bir çağdaş sanat pratiği olarak çocukların milli duyguları, heyecanları ve umutları başka ülkelere ve şehirlere taşınarak büyüyüp genişleyeceği amaçlandığını belirtti. Kavukcu bu performansın gerçekleşmesinde, Başbakanımız ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Sayın Binali Yıldırım ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.