Uluslararası Ahıska Türkleri Sempozyumu Sona Erdi

Erzincan Valiliği, Üniversitemiz ve DATÜB işbirliğinde düzenlenen   “Uluslararası  Ahıska Türkleri Sempozyumu  sona erdi.

Üniversiteniz Hukuk Fakültesi Amfilerinde gerçekleşen Uluslararası Ahıska Türkleri  Sempozyumu, Ahıska Türkleri üzerine disiplinlerarası bir perspektifle çalışan araştırmacıları bir araya getirdi. Yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcı ile gerçekleşen  sempozyumda 9 alanda 25 oturumda 139 bildiri sunuldu.

Açılış programı ile başlayan sempozyumun birinci gününde sunulan bildirilerin ardından Sağlık Yerleşkesi Başöğretmen Salonunda Doç. Dr. Ersan Çiftçi yönetiminde Gençlik Orkestrası ve Korosu  tarafından açılış konseri düzenlendi. Sempozyumun ikinci gününde  son bildiriler sunuldu ve  sempozyum programı kapanış toplantısı ile sona erdi.

Oturum başkanlığını Doç. Dr. Mücahit Kağan’ın yaptığı  değerlendirme toplantısında  Prof. Dr. Ayşegül Aydıngün, Doç. Dr. Adem Can, Yrd. Doç. Dr. Zülküf  Ayrangül, Yrd. Doç. Dr. Murat Arpaç ve Yrd. Doç. Dr. Fatih Orhan oturumların değerlendirmesini yaptı. Toplantıda sempozyumda sunulan bilimsel birikimlerin,  Ahıska Türkleri konusunda önemli çalışmalara yol açacağı değerlendirilmelerinde bulunuldu. Sempozyumun değerlendirme toplantısının ardından katılımcılar akşam yemeğinde buluştular.

Sempozyumun 3. Gününde  İlimize gelen katılımcılara yönelik Erzincan gezisi düzenlendi.