Türk Diasporası Konseri EBYÜ’de Gerçekleştirildi

Türkiye Yüzyılında I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu etkinlikleri kapsamında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde Azerbaycan Devlet Sanatçıları Naiba Shahmammadova ve Gulyanag Mammadova’nın konseri gerçekleştirildi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Yüzyılında I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu kapanış oturumu ardından üniversitemiz Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde, Azerbaycan Milli Konservatuarı’ndan piyano eğitmeni Doç. Dr. Naiba Shahmammadova ve Gulyanag Mammadova tarafından Türk dünyasına ait ezgiler seslendirildi. Düzenlenen konsere Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral İsmail Yayan, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcıları Yusuf İzci, Ömer Özbay, Mehmet Emre Canpolat ve Rümeysa Sena Kurt, Erzincan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Veysel Yanık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük ve Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Konserin ardından Rektör Levent, sanatçılara teşekkür ederek hediyelerini takdim etti. Konser toplu hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.