TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları

“Değerli Akademisyenler ve Sevgili Öğrenciler,

TÜBİTAK, ülkemizin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile milli teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla destekleyici ve teşvik edici programlar ile etkinlikler yürütmektedir.

Bu amaç çerçevesinde her yıl TÜBİTAK tarafından üniversite öğrencilerimize yönelik 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları düzenlenmektedir.

Bu yarışmaların temel amacı, gençlerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır.

Başvuru Koşulları ve Proje Hazırlama Rehberinin PDF dosyasına https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/oncelikli-alanlarda-universite-ogrencileri-proje-yarismasi adresinden ulaşabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri: 18 Şubat-16 Mart 2020″

Prof.Dr. Erdal KARADUMAN