“Torna İle Şekillenen Hayatlar” Semineri

Mühendislik Fakültesi Mühendislik ve Teknoloji Kulübü tarafından “Torna İle Şekillenen Hayatlar” Semineri düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Tandıroğlu, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu tür faaliyetlerin öğrencilerin sektörle yakınlaştırdığına vurgu yapan Tandıroğlu, benzer etkinliklerin artırılmasının önemine dikkati çekti.

Tandıroğlu’nun konuşmasından sonra söz alan seminer konuğu Tezmaksan Müşteri İlişkileri Koordinatörü Yalçın Paslı, kısa bir gelecekte bazı mesleklerin tarihe karışacağını belirterek teknolojiden beslenen mesleklerin gelişeceğini kaydetti.

Katılımcılara takım tezgahları sektörü hakkında bilgiler de veren Paslı, takım tezgahları sektörünün üretim becerilerini belirleyerek ekonomik gelişmede çarpan niteliğinde bir sektör olduğunu söyledi.

Paslı, “Ülkelerin gelişmişlikleri ile takım tezgahları sektörü arasında yakın ilişki bulunmaktadır. ABD, Almanya, Japonya, İtalya gibi gelişmiş ülkelerin tamamı neredeyse 100 yıl öncesinden makine imalatına başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Sunumunun ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Paslı’ya programın sonunda Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Tandıroğlu tarafından hediye takdiminde bulunuldu.