Tercan MYO Öğrencilerinden Teknik Gezi

Üniversitemiz Tercan Meslek Yüksekokulu, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencileri, düzenledikleri teknik gezi kapsamında, Erzincan’da alanlarıyla ilgili faaliyet gösteren çeşitli fabrikalara bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

İş Sağlığı ve Güvenliği Programı, 2. sınıfında öğrenim gören 16 kişilik öğrenci grubu, Öğr. Gör. Erhan Demir nezaretinde Aşkale Çimento, Üçel Birlik Cam ve Kızılay Mineralli Su İşletmesini ziyaret edip teknik incelemelerde bulundular. Tesis yetkililerinden işletmelerin işleyişi, üretim süreci ve iş güvenliği önlemlerine ilişkin detaylı bilgiler alan geleceğin iş güvenliği uzmanı adayları, teknik gezi sayesinde teorik bilgilerini sahadaki deneyim ile pekiştirme olanağı buldu. Teknik gezilerin iş güvenliği uzmanı adayları büyük önem taşıdığını ifade eden Öğr. Gör. Demir, “Mesleki gelişim açısından teorik bilgi kadar pratik bilgi de önemlidir. Öğrencilerimiz derste aldıkları teorik bilgilerini, teknik gezide öğrendikleriyle gözlemleyerek pekiştirmişlerdir” dedi. Geziye katılan öğrenciler de son derece yararlı olduğunu belirttikleri teknik gezinin, düzenlenmesinde kendilerine destek ven okul yönetimi ve öğretim görevlileriyle fabrika yetkililerine teşekkür ettiler.

(EÜ-12.10.2017)(ET-07.10.2017)