Tarih Bölümü Öğrencileri “6. Genç Tarihçiler Sempozyumu”’ na Katıldı

Üniversitemiz Tarih Bölümü öğrencileri Akasaray Üniversitesinde gerçekleşen “6. Genç Tarihçiler Sempozyumu” na katıldı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencileri, tarih alanında eğitim gören lisans son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yer aldığı Aksaray Üniversitesi Genç Tarihçiler Sempozyumuna katıldı. İki gün süren sempozyumda Üniversitemiz öğrencileri,  Siverek Kazası 2700 Numaralı Nüfus Defterinin Tahlil ve Değerlendirilmesi”, Kırşehir Kazası 3537 Numaralı Nüfus Defterinin Tahlil ve Değerlendirilmesi”, Kazası 2716 Numaralı Nüfus Defterinin Tahlil ve değerlendirilmesi konu başlıklı sunumlarını gerçekleştirirdiler.

Tarih Bölümü Dr. Öğr.  Üyesi Muhammed Köse de bu tür sempozyumların birbirleriyle tanışmalarını ve akademik anlamda fikir alışverişinde bulunmalarını sağlamanın yanında, tarih alanındaki bilimsel çalışmaları özendirmeyi hedeflediğini belirterek, bu amaçla öğrencilerin bitirme  tez öğrencileri ile bu sempozyuma katıldıklarını ifade etti.