SOLOTÜRK F-16 Gösteri Ekibi, Erzincan’ın Kurtuluşu’nın 104. Yıl Kutlamaları İçin Gösteri Uçuşu Gerçekleştirdi

Erzincan’ın  Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen “Erzincan Kültür ve Sanat Günleri” kapsamında SOLOTÜRK F-16 Gösteri Ekibi, gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Erzincan Atletizm Pisti üzerinde düzenlenen gösteriye; Erzincan Valisi Sayın Mehmet Makas ve Eşi, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ve Eşi, Erzincan Milletvekili Sayın Süleyman Karaman ve Eşi, Erzincan Milletvekili Sayın Burhan Çakır, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala ve Eşi, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun ve Eşi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Eşi, Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, adli, idari ve askeri erkan, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve binlerce vatandaş katıldı.

Erzincan halkının büyük ilgi gösterdiği gösteride Türk Hava Kuvvetleri’nin tek kişilik akrobasi F-16 savaş uçağı Erzurum’dan havalanarak, Erzincan semalarında yaklaşık 30 dakika boyunca  akrobasi gösterisi gerçekleştirdi. Gösteri sonunda telsizden SOLOTÜRK F-16 Pilotu Binbaşı Emre Mert’e ulaşan Vali Sayın Mehmet Makas ve 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, tüm Erzincanlılar adına, sunulan muhteşem gösteri için teşekkürlerini ilettiler.