Sağlık Bilimleri Fakültesinden “Güzel ve Etkili Konuşma ” Webinarı

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 2020-2021 Bahar dönemi bilimsel, toplumsal ve sanat etkinlikleri kapsamında  “Güzel ve Etkili Konuşma” webinarı düzenlendi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr.  Üyesi Melike Uluçay’ın konuşmacı olarak yer aldığı çevrimiçi seminerde etkili ve zayıf konuşma özellikleri, konuşmaya neden ihtiyaç duyduğumuz, etkili ve güzel konuşmak için neler yapmamız gerektiği gibi konulara değinildi.

Seminerde Dr. Öğr. Üyesi Melike Uluçay, İnsan dilini doğru kullanmanın önemli  olduğunu dile getirerek konuşmanın zihinsel gelişim, kişilik oluşumu ve ilişkilerin bir yansıması olduğunu belirtti.  Güzel ve etkili konuşmada kelimelerin önemli olduğuna da değinen Uluçay, edebiyatımızdaki önemli eserlerden örnekler vererek kelimelerin gücüne vurgu yaptı. Program sonunda güzel ve etkili konuşma yapmak için tavsiyelerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Melike Uluçay: “Güzel ve etkili konuşma zor görünür, ama asla imkansız değildir. Sadece biraz zaman ve çaba ister.  Başarmak için önce isteyin, inanın ve harekete geçin. ”  dedi.