Sağlık Bilimleri Fakültesinde “Değer’e Yolculuk” Temalı Söyleşi Gerçekleşti

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 2020-2021 Güz Dönemi bilimsel/sosyal toplumsal katkı ekinlikleri kapsamında; “Değer’e Yolculuk” temalı söyleşi düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Afife Yurttaş’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşi akademik personel, öğrenciler ve YouTube kanalından izleyicilerin katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen söyleşide Doç. Dr. Yurttaş, değer kavramını tanımlayarak, değerlerin insan davranışlarına yön vermesi nedeniyle önemli olduğunu, ayrıca aile, okul ve toplum içinde öğrenildiğini,  bu süreçte herkesin öğretmen ve öğrenci olduğunu belirtti.  Teknolojik gelişmeler ve kuşak farklılıklarından dolayı değerlerin değiştiğine değinen Yurttaş,  değerin değerli olabilmesi için etrafındaki hiçbir canlı ve hiçbir şeyi üzmemesi ve kırmaması gerektiğinin üzerinde durarak ahlak, vicdan, akıl, adalet, iyilik, hoşgörü, merhamet ve değer arasındaki etkileşimleri açıkladı. Gerçekleşen söyleşide Doç. Dr. Afife Yurttaş, son olarak eğitim kurumlarının iyi bir meslek üyesi yetiştirmekle birlikte, iyi bir insan yetiştirmeyi de amaç edinmesi gerekliliğini vurguladı.

Katılımcıların da görüş ve sorularını  yönelttiği söyleşi sonunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer,  Doç. Dr. Afife Yurttaş’a katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.