Sağlık Bilimleri Fakültesi Tarafından “Onur Erol’la Marakasımı Sallıyorum Kitabımı Paylaşıyorum” Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Toplumsal Katkı Faaliyetleri kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Dr. Öğr. Üyesi Gülsün Ayran  ve Öğr. Gör. Çiğdem Kaya  Bağdaş  moderatörlüğünde “Onur Erolla Marakasımı Sallıyorum, Kitabımı Paylaşıyorum” adlı çocuk konseri düzenlendi. Etkinlik kapsamında Onur Erol (Çocuk Ozanı, öğretmen ve yazar, Trt çocuk programı sunucusu) beyefendi çocuklarla birlikte şarkılarını seslendirmiştir. Konsere EBYÜ rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer, fakülte öğretim elemanları, Erzincan halkı ve Erzincan Mengücek Gazi eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniğinde tedavi gören çocuklar katıldı.

Etkinlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent :  “Çocuklar bizim geleceğimizin teminatıdır. Onlara çok iyi bir eğitim vermemiz gerekiyor. Kitaplar da bu eğitimin en önemli parçasıdır. Çocuklarımıza küçük yaşlarda okuma alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor” dedi. Yapılan bu etkinlikte katkısı olanlara teşekkürlerini sunan Rektör Levent, çok okuyan bir gelecek nesil temennisinde bulundu. Etkinlik çocuk Ozanı Onur Erol’un birbirinden güzel çocuk eserlerini seslendirdiği konserle devam etti. Konser, çocuk katılımcılardan büyük ilgi gördü.

“Marakasımı Sallıyorum, Kitabımı Paylaşıyorum” sloganıyla gerçekleştirilen çocuk konseri ile birlikte Erzincan genelinde bir kitap kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanyaya paydaş Erzincan Belediyesi kitap kumbaralarının yapımında destek sağlamıştır. Kumbaralar şehrin belli noktalarına (Kulepark, Dörtyol, Halitpaşa Caddesi) konumlandırılacaktır. Kumbaralarda toplanan kitaplar paydaş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı köy okullarının kütüphanelerine hediye edilecektir. Toplam 200 katılımcının olduğu konserde amaç  Pandemi sürecinde çocuk ruh sağlığını desteklemek ve toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı arttırmayı amaçlamaktadır.

gallery grid image