Rektörümüzden Doç. Dr. Hakan Yalçıner ve araştırma ekibine ziyaret

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Hakan Yalçıner ve araştırma ekibi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 13 Mart Yapı Mekaniği Laboratuvarında paslanmış betonarme kolonlar üzerinde deneysel bir  çalışma gerçekleştirdi.  Çalışma sonucunda ortaya çıkan yeni modeller, 1952 yılında İngiltere’de kurulan ve deprem yönetmeliklerine katkı sunan Uluslararası Yapısal Beton Federasyonu (CEB-FIB) korozyon komitesinde kabul edildi.

Sadece korozyon alanında dünya çapında uzman akademisyenlerin davet edildiği CACRC-2020 (Capacity Assessment of Corroded Reinforced Concrete Structures) etkinliğinde Türkiye’den yalnızca Doç. Dr. Yalçıner ve araştırma ekibi yer aldı. Gerçekleştirilen korozyon komitesi toplantısında Doç. Dr. Yalçıner ve araştırma ekibi adına Arş. Gör. Alper Çelik bildiri sunumunu gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent de Doç. Dr. Yalçıner ve araştırma ekibini Mühendislik Fakültesinde ziyaret ederek yaptıkları bu başarılı çalışma için tebrik etti. Ziyarette Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Ercan Ekinci ve Üniversitemiz Genel Sekreteri H. Ferit  Bayata da hazır bulundu.