Rektörümüz TRT Erzurum Radyosu Bölge Gündemi’nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, TRT Erzurum Radyosu Bölge Gündemi’nin canlı yayın konuğu oldu .

TRT Erzurum Radyosu Bölge Gündemi’nin konuğu olan Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, 9-12 Ekim tarihlerinde Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Türk Dünyası Sempozyumu hakkında konuştu.

Rektörümüz, Son Başbakanımız ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Konseyi Başkanı Sayın Binali Yıldırım’ın himayelerinde ve teşrifleri ile gerçekleşecek olan sempozyumda Türk Dünyası’nın  sorunları  konuşulup, bu sorunlara çözüm önerileri alınacağını belirtti. Ayrıca sempozyum sonunda ortaya konulacak sonuç bildirisi, Sayın Binali Yıldırım’ın takdimi ile basına ve Türk Dünyası’na sunulacağını dile getirdi. Rektör Levent, Türk dünyasının dili, kültürü, ticari iş birliği gibi birçok meselenin tartışılacağı programda Türk Dünyası’nın bir araya gelip güçlü konumda olması ve bütün Türk topluluklarının  Batı dünyasında başarılı olmasının  yolları aranacağını da sözlerine ekledi.

Sempozyum’da KKTC Cumhurbaşkanı, Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı baş danışmanı, büyükelçiler, Türkiye Devlet Teşkilatı Aksakallılar Konseyi, valiler, rektörler gibi önemli katılımcıların yer alacağını belirten Rektör Levent, Sempozyumun paydaşları olan Türk Devletleri Teşkilatı Konseyi ve Turizm ve Kütür Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesine katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Son olarak gençlere seslenen rektörümüz gençlerimizin milletini ve devletini seven ve sahip çıkan Atatürk gençleri olduğunu vurgulayarak, üniversitemizin bu gençler için önemli toplantılar düzenlediklerini söyledi. Gerçekleşecek bu toplantının da bunlardan biri olduğuna değinen Rektör Levent; “sempozyuma  gençlerimizi, öğrencilerimizi ve bu konuya ilgi duyan herkesin  katılımlarını bekliyoruz dedi.