Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent 24 Kasım Öğretmenler Günü Programına Katıldı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından kutlama programı düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Erzincan Valisi Sayın Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcısı Mehmet Deniz Arabacı, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Öğretmenler günü programı kapsamında düzenlenen etkinlikte ilk olarak öğretmenler tarafından yapılan resim sergisi gezildi. Daha sonra program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten protokol konuşmaları yapıldı. Konuşmalardan sonra emekliye ayrılan öğretmenlere ve personellere hizmet şeref belgeleri ile ortaokul ve liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Program, adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirilmesinin ardından türkü dinletisi ve “Şehit Öğretmenlerimiz” adlı gösteri ile sona erdi.